Novak 3., Croatia korak do zlata u Hanauu

German OPEN, Hanau, 23.09.2006.

Odlican nastup imao je na German OPEN-u Kristian NOVAK gdje je u konkurenciji 83 natjecatelja (kate pojedinacno) nakon pet pobjeda osvojio trece mjesto.Kiki je u prvom kolu bio slobodan,zatim,u drugom kolu katom Jion sa 3 : 2 pobjeduje natjecatelja (Piel A.) iz Austrije.U trecem kolu sa 5 : 0 i katom Kanku dai pobjeduje( Amin A.) Iz Egipta.U polufinalu liste sa 3 : 2 i katom Kanku-sho pobjeduje Mousa I. iz Egipta. U cetvrtfinalu se sastao sa pobjednikom liste B2 talijanom Brancaleon L. I odlicnom izvedbom kate Unsu sa 4 : 1 pobjeduje bivšeg juniorskog prvaka svijeta.U polufinalu ga ceka stari znanac talijan Maurino L. kojeg je pobjedio na zadnja 3 prvenstva Europe.Katu Godju shiho sho Kiki je odradio odlicno ,ali po mišljenju sudaca nedovoljno dobro za pobjedu i finale.U repasažnoj borbi za 3.mjesto sa katom Sochin Kiki pobjeduje natjecatelja(G Laine) iz Švedske sa 4 : 1 i osvaja 3 mjesto.Ukupno 6 izvedbi i dokaz odlicne forme pred nadolazece prvenstvo svijeta u Finskoj.
Daniel BOK u prvom kolu sa 2 : 1 pobjeduje predstavnika Luxemburga (Dimitrijevich) dobrom izvedbom kate Kanku-dai.U drugom kolu sa 2 : 3 gubi ,diskutabilnom odlukom sudaca od domaceg reprezentativca O.Kronhardt.Šteta jer je žrijeb bio poprilicno dobar ,i njemac Kronhardt je izgubio tek polufinalu.
U ekipnom dijelu natjecanja naši su u eliminacijama s 5 : 0 savladali team Alzohor iz Egipta katom Jion. Potom smo odlicnom izvedbom Godju siho sho istim rezultatom savladali i «repku» Austrije.U polufinalu smo sa 5 : 0 pobjedili nacionalni team 2 Egipta i plasirali se u finale.U finalu naši cesti suparnici ekipa Italije od koje gubimo sa 1 : 4 bez obzira na cinjenicu da su radili katu uz muzicku koreografiju koja nije u uobicajenim karate pravilima tako da je jedino glavni sudac pravilno procjenio objektivni kvalitet izvedbe i bunkaija kate Unsu u našu korist.
Objektivno možemo biti itekako zadovoljni trenutnom formom naših natjecatelja koju cemo pokušati potvrditi i slijedece vikend na 4. kolu Golden league u Salzburgu.To nam je ujedno i zadnja provjera prije odlaska na svjetsko prvenstvo koje se održava od 12.-15.10.2006. u Tampereu.

 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved