Croatiji zlato i pet bronci na seniorskom državnom prvenstvu

 U subotu i nedjelju, 9.-10. ožujka, u Zagrebu je održano seniorsko prvenstvo Republike Hrvatske u borbama i katama. Zlato za KK Croatiju osvojila je Mirna Šenjug. Zanimljiv je podatak da joj je ovo 15. po redu osvojeno seniorsko prvenstvo, a činjenica da je u četiri meča pobijedila bez ijedne izgubljene zastavice pokazuje kako suvereno drži razmak u odnosu na konkurenciju.

 
Tomislav Stolar, koji se KK Croatiji pridružio prije pola godine, na prvenstvu je odličnim nastupom pokazao značajan napredak ostvaren pod vodstvom trenerskog tima Vacka, Šenjug, Novak. Zaustavljen je tek u polufinalu, u najmanju ruku dvojbenom odlukom sudaca, u konačnici osvojivši brončanu medalju.
 
Mladi kata tim koji čine braća Ivan i Marko Šakić te Anđelko Meter solidnim je nastupom zasluženo osvojio državnu broncu. S obzirom da je riječ o nastupu jedne od najmlađih ekipa u seniorskoj konkurenciji, valja spomenuti da su pokazali zavidnu uigranost i eksplozivnost.
 
Među najmlađima u pojedinačnoj konkurenciji pak je bio Filip Grgić. Iako je zaustavljen u drugom kolu, Filipova natjecateljska izvedba ističe se visokom razinom agresivnosti, pa od njega u budućnosti očekujemo značajne domete.
 
Naši predstavnici u borbama osvojili su tri bronce, a treba svakako istaknuti vrlo doba r nastup Ivane Popović koja pružila dojmljivu izvedbu u borbi za treće mjesto protiv predtavnice KK Virovitica. Treće mjesto osvojili su i Leon Gajica i Ivan Blažičević Za leona je to svakako podbačaj, dok za Ivana možemo reći da njegovo vrijeme tek dolazi.
 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved