Novak 2., ekipa 3. u Teheranu

TEHERAN (IRAN), 13.-14. 07.2006.

Prvi put sudjelovali smo na ovom specificnom pozivnom turniru te sa njega nosimo zanimljiva iskustva. U konkurenciji kata sedam država je imalo svoje predstavnike, a domacinima je to bio zadnji, ujedno i izborni turnir za njihovog predstavnika na predstojecem SP u Tampereu. U pojedinacnoj konkurenciji nastupilo je 20 natjecatelja.
Za reprezentaciju RH nastupili su i natjecatelji KK Croatia i to pojedinacnoj konkurenciji Kristian Novak, a u ekipi Daniel Bok, Aleksandar Vacka i Kristian Novak.
U 1. kolu Kristijan Novak je bio slobodan; u 2. kolu glatko pobjeduje predstavnika Kuwajta; u 3. kolu sa 3 :2 pobjeduje predstavnika Turske uz vidni debalans u izvedbi inace riskantne kate Kanku sho.U polufinalu pobjeduje S.Rahimia,odlicnog predstavnika Irana ( IRCD ) sa 4 : 1.
U finalu se susrece sa domacom zvjezdom M.Ashrafijem i gubi 1 : 4.
Tog istog natjecatelja Kristian je pred neutralnim sucima pobjedio u eliminacijskom djelu PS u Monterreyu tako da sam vrlo zadovoljan videnom postojecom formom našeg natjecatelja.

Ekipno je nastupilo 9 ekipa nama potpuno nepoznatih. 1. kolo smo bili slobodni ; 2 kolo sa glatkih 5 : 0 gubimo od ekipe Isfhan-sin, kasnijih pobjednika, a u repasažu sa 4 : 1 pobjedujemo ekipu Teherana i osvajamo 3. mjesto.
Osobno smatram da smo bili najkvalitetnija ekipa na turniru, ali prednost domaceg terena je u Iranu nedodirljiva što su osjetili i mnogi drugi naši natjecatelji u daljem tijeku natjecanja.

"Kvaliteta natjecanja vrlo dobra što se tice kata,kvantitet bolji nego smo ocekivali,organizacija bi podnijela neke korekcije u smislu manjih pauza ili bar boljeg poznavanja engleskog jezika, a sigurnost natjecatelja, smještaj, prehrana i domacini na zavidnom nivou. Posebno bih istaknuo i aktivnost našeg veleposlanika gosp. M. Kombola koji nas je ugostio, osobno bodrio prvi dan natjecanja i dodjeljivao medalje našim osvajacima što se reprezentativcima posebno svidjelo " - referirao je Tihomir Grgic izbornik reprezentacije RH i trener KK Croatia.

 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved