LEON PRVAK HRVATSKE
Na prvenstvu RH, održanom u Rijeci 10. ožujka 2012. briljirao je naš Leon Gajica. Leon je u teškoj kategoriji osvojio zlatnu medalju pobjedivši sva tri svoja protivnika. U prvom kolu je nadvisio Vinka Ursića Glavanovića rezultatom 4:0 (uz jedan uramawashi geri). Posebno je dominantan bio Leon u polufinalu protiv Danijela Vučića kojeg je porazio 5:0 (jedan ushiromawashi geri). Neizvjesnije je bilo tek finale protiv Ive Zoričića, ali i tu borbu je Leon riješio u svoju korist odličnim poenom (kizami tsuki) u produžetku. Gledano u cijelini bio je to jedan vrlo siguran (bez izgubljenog poena), maštovit i nadasve atraktivan nastup našeg teškaša i svakako ozbiljna kandidatura za nastup na SP Parizu krajem godine.
U kategoriji do 75 kg Petar Hećimović je ostvario dvije pobjede. Petar ima za čime žaliti jer je porazom od Šurbeka u četvrtfinalu kompromitirao vrlo vrijednu pobjedu nad renomiranim Martićem u drugom kolu.
Nastupio je i Bojan Matić -84 Croatijino Beogradsko pojačanje. U solidnoj borbi protiv Miloša iz Hercegovine Bojan je izgubio u produžetku nakon 1:1 u regularnom dijelu borbe. Šteta jer je Bojan vodio veći dio borbe ali je trenutak nekoncentarcije bio dovoljan za iskusnog Hercegovca da najprije izjednači a potom i pobjedi u produžetku.
 

 

 

 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved