Zadar 2011. - Zadovoljni treneri i polaznici

 U subotu, 30. 7. završio je treći po redu Karate kamp u organizaciji KK Croatia. Većina je polaznika otputovala organiziranim prijevozom natrag u Zagreb, a neki su sa svojim roditeljima krenuli na daljnje ljetovanje na Jadranu. No, i jednima i drugima je zajedničko da su barem malo požalili što kamp ne traje još nekoliko dana. Iako su zbog brojnih treninga i oni mlađi i oni stariji postajali iz dana u dan sve umorniji, s druge su strane zezancija i zabava postajale sve bolje i bolje.

Ljetni karate kamp je isprva zamišljen kao seminar članova našega kluba, odnosno kao ljetne pripreme mladih natjecatelja. No, broj članova drugih klubova iz Hrvatske i Slovenije koji se prijavljuju na Kamp sve je veći. Ove godine bilo ih je desetak, redom su na širem ili užem popisu nacionalnih selekcija. Čini se da je nemoguće držati stvar u okvirima kluba kada treninge, diskusije i predavanja vode vrhunski trofejni karatisti, jer to mladi ambiciozni natjecatelji kojima tek predstoje najveći izazovi ne propuštaju. I dobro je što je tako, jer na taj način Croatijini članovi mogu sparirati sa članovima drugih klubova i u tjedan dana razmijeniti dragocjena iskustva. Iako je to već spomenuto u najavi ovogodišnjega Kampa, valja podsjetiti tko se to u proteklih tjedan dana brinuo za djecu i mlade.
 
Daniel Bok (31) asistent je na Kineziološkom fakultetu u Zagreb, mladi urednik prestižnoga znanstvenoga časopisa Kinesiology i stručnjak za kondicijsku pripremu sportaša. Radi na disertaciji iz područja kondicijske pripreme profesionalnih vojnika. Bio je kapetan legendarnoga kata tima KK Croatia (Bok, Vacka, Novak) s kojim je osvojio svjetsku broncu u Madridu 2002. godine te europske bronce 2004. u Moskvi i 2006. u Stavangeru. Tome valja pribrojiti desetke medalja s najvećih međunarodnih turnira (Milano, Frankfurt, Amsterdam, Oviedo, Las Vegas) zbog kojih je ta ekipa zadužila hrvatski karate.
Trener je mlađih nacionalnih selekcija u katama.
 
Nikola Dukić (30) djelatnik je MUP-a, povukao se iz aktivnoga bavljenja karateom prošle godine, a za sobom je ostavio niz pojedinačnih međunarodnih rezultata u borbama, od kojih je najveći osvajanje juniorskoga prvenstva Europe. Ništa manje vrijedni nisu ni njegovi veliki doprinosi osvajanju prestižnih ekipnih medalja hrvatske reprezentacije u Bremenu 2003. godine i na Tenerifeu 2005. godine.
Trenutno završava studij na Višoj trenerskoj školi pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i svojim iskustvom oplemenjuje rad s mladim natjecateljima KK Croatia.
 
Petar Hećimović (27) diplomirani je profesor kineziologije te voditelj mlađih natjecatelja u borbama KK Croatia, s kojima je već ostvario niz rezultata na državnoj razini. U proteklih je desetak godina pružio mnoštvo nastupa za juniorsku i seniorsku reprezentaciju Republike Hrvatske te ostvario značajne pojedinačne rezultate na prestižnim međunarodnim turnirima u Milanu, Bratislavi i Las Vegasu.
 
Kristian Novak (32) asistent je na Odsjeku za germanistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, doktor znanosti i autor niza znanstvenih radova s područja lingvistike. Osvojio je osam velikih medalja na prvenstvima Europe i Svijeta, što u ekipnoj, što u pojedinačnoj konkurenciji. Najveći su mu dosezi ekipna bronca na Prvenstvu Svijeta u Madridu te pojedinačno srebro na Prvenstvu Europe 2006. godine u Stavangeru. Trener je mlađih nacionalnih selekcija u katama.
 
Mirna Šenjug (28), inače članica KK Virovitica, diplomirana je ekonomistica i već nekoliko godina obavlja jednu od vodećih upravljačkih funkcija u jednoj domaćoj banci. Trostruka je prvakinja Europe u katama, treća na Prvenstvu svijeta, čemu valja pridodati mnoštvo drugih pojedinačnih i ekipnih medalja sa juniorkih i seniorskih prvenstava Europe i Svijeta. Donijela je sveukupno 21 veliku medalju za Hrvatsku i smatra se da je obilježila svoju kategoriju u posljednjih deset godina u svjetskim razmjerima.
 
Aleksandar Vacka (30) apsolvent je Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu, voditelj karate škole i naprednih grupa natjecatelja u katama KK Croatia te selektor ženskih nacionalnih selekcija u katama (kadetkinje, juniorke i U-21). Dovršava diplomski rad iz područja planiranja i programiranja karate treninga mlađih uzrasta. Bio je članom kata tima KK Croatia s kojim je ostvario niz vrhunskih rezultata na svjetskim i europskim natjecanjima.
 
Godine 2009., kada se krenulo s organizacijom Kampa, trenerski tim pod vodstvom dugogodišnjega glavnoga trenera KK Croatije Nikole Protuđera postavio si je kao glavni cilj toga projekta pružiti polaznicima najbolje uvjete i najbolje trenere. Ili će se raditi vrhunski, ili Kampa neće biti. Možemo smatrati da je cilj i ove godine ostvaren. O tome svjedoči prije svega zadovoljstvo polaznika profesionalizmom te individualnim i neposrednim pristupom trenera. Jednaka ili još bolja reakcija mladih karataša cilj je trenerskoga tima i za sljedeći Karate kamp. Vidimo se 2012. u Zadru, zar ne?
 
 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved