Dan odmora u karate kampu Zadar 2010.
Nakon jutrošnjeg kondicijskog treninga (28.07.2010 u 7.30) pod vodstvom Nikole Protuđera i Aleksandra Vacke naše mlade karatiste čeka zaslužen dan aktivnog odmora. Poslije doručka i jutarnjeg kupanja slijedilo je pregršt zabave i iznenađenja u vodenim igrama bez granica, a poslije ručka i popodnevnog odmora predviđene su sportske igre i organizirani izlet u centar Zadra.  
Ne treba posebno naglašavati da karate kamp pruža nešto više od onoga što može pružiti treniranje u klubu u sezoni. Naime, u kampu mali karatisti, kao i već ozbiljni natjecatelji, sa svojim trenerima i trenerima gostima žive 24 dnevno, što je izvanredna prilika da se u video analizama i neformalnim razgovorima dotaknu neke teme za koje kao da u sezoni nema dovoljno vremena. Vrijeme prije ručka i popodnevni odmori rezervirani su primjerice za projekcije mečeva s velikih natjecanja, a od svih polaznika kampa očekuju se komentari pripremljenih izvedbi. Namjera je potaknuti mlade natjecatelje na razmišljanje i izoštriti im percepciju dobrih i loših strana na tuđim izvedbama, da bi se dobio i bolji osjećaj za vlastite greške i adute. Razgovara se i o prehrani, motivaciji, pripremi za natjecanje, poželjnim i nepoželjnim reakcijama na natjecateljski stres. Treneri u kampu kao i renomirani gosti Mirna Šenjug i Nikola Dukić su tu da podijele svaki detalj svojega bogatog natjecateljskog iskustva da bi mladima olakšali put.           
"Ove je godine sve nekako isto kao i prošle, a opet bolje.", rekla je jedna desetogodišnjakinja. Dok je prošle godine troje najmlađih prijevremeno napustilo kamp jer su im nedostajali roditelji i dom, ti su isti mali sportaši sada godinu dana stariji. Čežnja za domom ostala je ista, pala je i pokoja suza, ali je ovaj puta prevladala upornost i želja da se do kraja ostane s prijateljima iz kluba. Možda im upravo ovo ljeto u Zadru ostane u sjećanju kao vrijeme kada su prepoznali što znači odricanje kada se stremi nekom željenom cilju. I sama ta spoznaja bila bi dovoljna da ustvrdimo da je Karate kamp Zadar 2010. već ostvario svoju odgojnu funkciju.

 

 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved