Grk Tzanos osvojio Super EIGHT 2009.

U Zagrebu je 30-31 svibnja 2009. u ŠD Trnsko pred oko 600 gledatelja u organizaciji Karate kluba Croatia održan 18. Croatia Cup, međunarodni karate turnir. Elitnu disciplinu Turnira – Super EIGHT osvojio je 19 - godišnji Grk Georgios Tzanos. Svoj put prema zlatu i glavnoj nagradi od 5.000 € započeo je odličnim nastupom u eliminacijskom dijelu, gdje već u prvom meču s 2:1 pobijedio svjetskog teškaškog prvaka Italijana Maniscalca.

Zatim je nadjačao našeg Nevena Martića, pa mu je za prvo mjesto u skupini bio dovoljan i remi sa Slovencem Matijevićem. U drugoj skupini najbolji dojam ostavio je Gruzijac Arkania, koji je, također već u prvom meču istakao kandidaturu za najviši plasman nadvisivši s 2:0 prvog favorita, peterostrukog osvajača Croatia kupa i aktualnog prvaka Europe Rusa Gerunova. Nakon neriješene borbe protiv atraktivnog Nizozemca Rene Smaala, u zadnjem meču skupine pobjedio je rezultatom 1:0 Srbina Jovanovića, dovoljno za prvo mjesto u skupini i plasman u finale. U finalnom meču bolji je s 3:1 bio Tzanos. Imponirala je Grkova taktička zrelost i nepokazivanje pretjeranog respekta prema trofejnijim i puno iskusnijim protivnicima. Arkania se morao zadovoljiti srebrom i nagradom od 3.000 €. U meču za treće mjesto Opatijac Neven Martić potvrdio je da je to bio njegov dan pobjedivši favoriziranog Gerunova. Nakon odlične borbe i 3:3 u regularnom dijelu, Neven je u produžetku slavio s 2:1. Tako je Martić osvojio broncu i nagradu od 1.000 €, ali mu vjerojatno više od toga znače pobjede nad aktualnim svjetskim (Maniscalco) i europskim prvakom (Gerunov).
U natjecanju mladih do 18 godina nastupilo je 438 natjecatelja iz 6 zemalja, a najviše uspjeha imali su Hercegovina i Croatia sa po 5 osvojenih zlata.

Super EIGHT, rezultati svih mečeva:
 
CRVENA SKUPINA


Maniscalco vs Tzanos 1:2

Matijević vs Martić 0:5

Maniscalco vs Matijević 3:4

Tzanos vs Martić 1:0

Maniscalco vs Martić 1:3

Tzanos vs Matijević 0:0
 
PLAVA SKUPINA
Gerunov vs Arkania 0:2

Jovanović vs Smaal 1:4

Gerunov vs Jovanović 3:2

Arkania vs Smaal 0:0

Gerunov vs Smaal 1:0

Arkania vs Jovanović 1:0
 
FINALE
Tzanos vs Arkania 3:1
 
ZA 3. MJESTO
Martić vs Gerunov 2:1 (3:3)
 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved