Croatiji srebro na OPEN Austrian

OPEN Austrian, Salzburg 30.rujna 2006.

Na završnom turniru Golden League za sezonu 2006 Austrian open održanom 30. rujna, u Salzburgu kataši Croatije zauzeli su drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji.Kako je ovo bio završni turnir iz serije nastupilo je samo 7 ekipa ,odnosno samo ono koje su imale šansu za uspjeh u ukupnom poretku. Novak,Vacka i Bok su u eliminacijama sa 3 : 0 savladali ekipu «Austrija 2» katom Jion. Potom smo odlicnom izvedbom kate Godju siho sho sa 3 : 2 savladali i nacionalni team Irana .
Iranci nisu bili toliko dobri koliko smo od njih ocekivali ,ali su imali veliku podršku sa tribina kao i naklonost sudaca pa smo morali ovaj mec odraditi maksimalno koncentrirano.U finalu smo se susreli(opet) sa starim znancima ,reperezentacijom Italije i izgubili u pomalo neregularnim uvjetima jer su Italijani nastupili s izvedbom uz muziku što svakako ostavlja dojam na suce i publiku.Ne želim više kritizirati njihove nastupe,ali mislim da njihove pobjede muzickim katama spadaju u domenu zabave za publiku,a ne u ozbiljni pristup karateu.Oni su zaista medu najkvalitetnijim svjetskim ekipama,ali ovakvi njihovi nastupi nemaju mnogo simpatizera medu karate znalcima- rekao je trener Croatije i izbornik reprezentacije RH prof.Tihomir Grgic.
Srebro iz Salzburga Croatiji je bilo dovoljno tek za 4. mjesto u ukupnom poretku za sezonu 2006 jer je turnir prvi put dio lige pa je osvajacima odlicja pripalo tek 50 % bodova.
U pojedinacnoj kokurenciji u katama (prijavljena 44 natjecatelja) nastupili su Daniel Bok i Kristian Novak.

Bok u prvom kolu sa 3 : 0 pobjeduje predstavnika Njemacke Urke J. dobrom izvedbom kate Jion.U drugom kolu sa 3 : 0 pobjeduje domaceg natjecatelja Haitzinger D. dobrom izvedbom kate Kanku dai.U trecem kolu Daniel sa tijesnih 1 : 2 gubi od Italijana Brancaleona.

Novak je u prvom kolu katom Kanku dai sa 3 : 0 pobjedio natjecatelja Kremser M. Iz Austrije.U drugom kolu sa 3 : 0 i katom Jion pobjeduje Hirt F. Iz Njemacke.U trecem kolu sa 3 : 0 i katom Sochin pobjeduje Nedryga V. iz Ukrajine. U cetvrtfinalu sa 0 : 3 gubi od Moshen A. iz Irana. U polufinalu Iranac gubi od Italijana Maurina L. i tako Kiki bez ostaje bez šanse za popravni.
Po mom mišljenju Daniel je oštecen u mecu koji je izgubio jer je odlicno odradio svoju najbolju katu Godju siho sho i zaslužio pobjedu protiv Brancaleona.Kod Novaka je na ovom natjecanju bio vidno prisutan umor od prethodnog turnira u Hanauu i svakodnevnih treninga.Ovim turnirom zakljucili smo završni dio priprema za prvenstvo Svijeta gdje cemo ,uvjeren sam, nastupiti u odlicnoj natjecateljskoj formi- prisnažio je prof. Tihomir Grgic.

U borbama su nastupili Ismar Cejvanovic (- 60kg), Matija Blažicevic (- 70 kg) i Petar Hecimovic (-70 kg) Mimi je nakon pobjede nad vrlo dobrim Irancem izgubio od domaceg borca da bi u repazažu izgubio od predstavnika Ceške-nije loše s obzirom da mu je to tek drugi nastup u seniorskoj konkurenciji.
Matija je nakon pobjede u prvom kolu nad predstavnikom Njemacke u drugom izgubio od, ovaj put boljeg Iranca,da bi u repasažu izgubio od Austrijanca.
Petar je u prvom kolu sa lakocom (6:1) nadvisio borca iz Luxemburga ,u drugom dosta teže (u produžetku 1:0) Austrijanca, da bi u trecem zbog neopreznosti (vodio 3 sekunde do kraja) izgubio od predstavnika Njemacke i tako ostao bez plasmana.

 
 
     
 
© copyright 2010. prokarate.eu. All rights Reserved